appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 11 augustus

Nederlanders gaan onverantwoord om met drinkwater

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

In de warmste week van het jaar doen waterbedrijven een dringende oproep om minder drinkwater te gebruiken. De vraag naar drinkwater was nog nooit zo groot en er zou zomaar een moment kunnen komen dat de waterdruk wegvalt.

Natuurlijk moet je op warme dagen voldoende water drinken, maar is het nodig om iedere dag de tuin te sproeien, het zwembadje te vullen of iedere week de auto te wassen?  Aan de andere kant water uit de kraan is nog altijd de makkelijkste manier om verkoeling te zoeken tijdens de hittegolf. Daarnaast zorgt het voor waterpret. En de tuin wil je ook niet laten verpieteren.

Wordt het niet tijd dat Nederlanders zelf meer gaan doen om waterschaarste tegen te gaan, bijvoorbeeld door zelf water op te vangen in nattere tijden en te bewaren voor perioden van droogte? 

Het lijkt vanzelfsprekend dat er water uit de kraan komt als je hem opendraait, maar beseffen we in ons land wel dat dat niet vanzelfsprekend is? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1