appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 10 augustus

Het is begrijpelijk dat de gevaren van de Noordzee worden onderschat

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Doordat veel mensen in Nederland blijven deze zomer en we midden in een hittegolf zitten is het ontzettend druk aan de kust. Dat samen met unieke omstandigheden van wind en stromingen maakte gisteren een heel gevaarlijke dag in de Noordzee. 

Langs de hele kust werd de rode vlag gehesen. Er werd een NL-Alert verstuurd, maar desondanks waren er aan het eind van de dag vier slachtoffers te betreuren. Honderden mensen zijn uit zee gered en de reddingsbrigade spreekt van de drukste dag ooit.

Bij ieder slachtoffer horen we experts zeggen dat de zee geen zwembad is. Dat omstandigheden snel kunnen veranderen. Langs de kust staan borden in vele talen dat er goed op de vlaggen gelet moet worden, maar toch komt die boodschap niet bij iedereen aan.

Maar als je honderden mensen vrolijk in de zee ziet zwemmen wil je zelf ook het water in. En vanaf de wal kun je vaak niet zien dat er onderstroom is.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1