appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
Afbeelding

woensdag 5 augustus

De introductieweken in de stad moeten worden afgelast 

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De introductieweken voor studenten gaan de komende dagen van start. Onder meer Leiden en Utrecht trappen af. Door het coronavirus ziet het er nu flink anders uit dan voorgaande jaren.

Eerstejaars maken dit jaar vooral online kennis met het studentenleven. Maar er worden in het land ook verschillende fysieke ontmoetingen gepland in de steden, deze samenkomsten zullen klein zijn, maar moeten ze eigenlijk überhaupt wel doorgaan. De afgelopen week zijn er in Nederland 2588 mensen positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 1259 meer dan vorige week. Het is de vierde week op rij dat het aantal besmettingen fors stijgt, vooral ook onder jongeren, die volgens sommige deskundigen te laks zouden zijn. Zijn de introweken een onmisbare start voor nieuwe studenten en zijn ze nu ook juist zo belangrijk omdat veel van de jongeren ook al geen eindexamenweek hebben gehad? Of is het een te groot risico voor de volksgezondheid om het fysieke programma door te laten gaan? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1