appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
Afbeelding

dinsdag 4 augustus

De leeftijd bij sollicitaties doet er nu eenmaal toe

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

 Meer dan de helft van de Nederlanders is naar eigen zeggen ooit gediscrimineerd bij een sollicitatie.

Dat blijkt uit onderzoek van de Nationale Vacaturebank en Intermediair. Van de mensen die discriminatie ervaart is leeftijd de meest genoemde grond van discriminatie in het sollicitatieproces, namelijk 53 procent. Moet er alles aan gedaan worden om leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan? Of kan leeftijd een negatieve invloed hebben  op de samenstelling van het team? Soms kan iemand met veel ervaring een mooie aanvulling zijn, andere keer juist iemand die wellicht fris tegen de zaken aankijkt.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1