appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
Afbeelding

maandag 3 augustus

Slachterijen gaan te vaak vrijuit bij misstanden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het gaat opnieuw mis in de slachterij branche.

Werknemers van een slachterij in Helmond hebben gewerkt, terwijl sommigen van hen klachten hadden die passen bij een besmetting met het coronavirus. De Tweede Kamer heeft bezorgd gereageerd op het nieuws.

Eerder dit jaar moest een slachterij in Groenlo ook al tijdelijk dicht, omdat veel werknemers besmet waren. Het is niet voor het eerst dat er misstanden worden aangetroffen in slachterijen. Begin dit jaar troffen NVWA-inspecteurs varkens aan die in een gloeiend heet waterbad verdrinken. 

Moet er meer landelijk regie komen om slachterijen beter te laten functioneren? En moet er, zoals meerdere politieke partijen willen, harder worden ingegrepen door minister Schouten?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1