appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 31 juli

Het kabinet moet quarantaineplicht invoeren voor vakantiegangers uit risicogebieden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het kabinet maakt later vandaag bekend hoe de quarantaine-adviezen nader ingevuld worden. Het OMT bracht hierover een advies uit.

Nu wordt er geadviseerd om twee weken in quarantaine te gaan bij terugkomst uit zo’n risicoland. Maar landen om ons heen zijn strenger. Zo moet je in Duitsland in quarantaine behalve als je een negatieve test kan overleggen bij binnenkomst van het land. In Groot-Brittannië is een quarantaine van twee weken verplicht. Hoe je je daar niet aan dan kan je een boete krijgen van wel 1100 euro.
Is het een goede zaak om reizigers uit onveilige gebieden twee weken ‘naar huis’ te sturen om het virus niet verder te verspreiden. Of is dit onhaalbaar en moeten mensen die geen klachten hebben en zich aan de maatregelen houden gewoon de deur uit kunnen? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1