appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
Afbeelding

donderdag 23 juli

Een mondkapjesplicht is prima op te brengen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Wie al op vakantie is geweest zal het gezien hebben: in de landen om ons heen worden mondkapjes veel meer gedragen. In België, Frankrijk en Duitsland is het dragen van een mondkapje in veel openbare afgesloten ruimtes verplicht.  

In Nederland is het nog steeds alleen verplicht in het openbaar vervoer en in het vliegtuig. Volgens het RIVM beschermt het houden van afstand namelijk veel beter tegen het virus dan een mondkapje. Maar de vraag is of we het dragen van een masker niet op meer plekken zouden moeten verplichten nu het overal weer steeds drukker wordt.  

Burgemeester Halsema van Amsterdam en Aboutaleb van Rotterdam vragen daarom het kabinet om op meer plekken een mondkapjesplicht te overwegen. Ook in drukke winkelstraten wordt de vraag naar mondkapjes groter.

Hoe denk jij over het dragen van een mondkapje? Zou jij veiliger voelen als het dragen van een masker op meer plekken verplicht wordt? En denk je dat mensen zich bewuster worden van de maatregelen als het straatbeeld gevuld is met mondkapjes? Of voel jij je door het dragen van een masker juist belemmerd?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1