appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
Afbeelding

woensdag 22 juli

De coronaregels moeten veel strenger gehandhaafd worden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het aantal coronabesmettingen is fors toegenomen de afgelopen week, meldde het RIVM gisteren. Van de geteste personen hadden vorige week 987 personen het virus, en dat is bijna het dubbele van de week daarvoor. 

Volgens het RIVM is het een zorgelijke ontwikkeling en is het belangrijk dat we ons de komende tijd streng aan de coronamaatregelen houden, om te zorgen dat het aantal besmettingen niet verder toeneemt. Maar hebben we nog voldoende discipline? De afgelopen tijd hielden we ons er in ieder geval steeds minder aan. Onderzoek van het RIVM liet vorige week zien dat 40 procent van de mensen met klachten gewoon naar hun werk gaat. 

Viroloog en één van de belangrijkste adviseurs van het kabinet, Marion Koopmans, vindt dat er strenger gehandhaafd moet worden. "Mensen die zich niet aan de adviezen houden, pak ze bij de kladden", zei ze gisteravond in Nieuwsuur. Maar aan de andere kant hebben we het aantal besmettingsgevallen ook laten afnemen door onze eigen verantwoordelijkheid te nemen. Waarom zou dat nu niet lukken?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1