appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Radio Tour de France
Afbeelding

donderdag 16 juli

Onze lakse houding rond corona is goed te begrijpen.

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Een paar maanden geleden waren we in Nederland nog verrast door de plotselinge opmars van het coronavirus, maar inmiddels nemen we het allemaal een stuk minder nauw met de maatregelen. 

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat ruim 80 procent van de mensen met klachten het advies om thuis te blijven naast zich neer legt. En ondanks dat inmiddels iedereen erachter kan komen of hij daadwerkelijk het virus heeft, laat maar 12 procent van de mensen zich testen op corona bij klachten.

Het is opmerkelijk dat we het zware ziektebeeld van corona nu al lijken te vergeten. Want wereldwijd is corona nog lang niet voorbij. Toen op 18 maart de coronamaatregelen in Nederland ingingen, telde de wereld nog maar 200.000 coronabesmettingen.

Deze week stijgt het aantal nieuwe besmettingen wereldwijd met 200.000 per dag. Maar in Nederland ligt het aantal nieuwe besmettingen nog steeds laag en lijkt het gevoel van urgentie af te nemen. Zijn mensen inmiddels niet een beetje klaar met de maatregelen? En na een lange periode in zoveel mogelijk thuis zijn denken mensen waarschijnlijk wel twee keer na voordat ze in thuisquarantaine gaan bij een lichte verkoudheid. 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1