appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Radio Tour de France
Afbeelding

woensdag 15 juli

Banken moeten juist nu makkelijker zijn met geld uitlenen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De banken in Nederland zijn door de coronacrisis strenger geworden met het verstrekken van bedrijfskredieten en woninghypotheken. Dat blijkt uit een enquête die toezichthouder De Nederlandse Bank hield bij zeven grote banken.

In april steunden de banken door de coronacrisis nog 105.000 ondernemers door uitstel van aflossingen en het bieden van leningen of meer kredietruimte. In de afgelopen anderhalf jaar was geld lenen voor bedrijven sowieso makkelijker geworden, dat is inmiddels voorbij. 

In het verleden lagen banken onder vuur omdat ze te kwistig waren met verstrekken van kredieten maar je kunt je afvragen of het verstandig is nu terughoudend te zijn in het geven van leningen. Vooral vanuit, ondernemers en het midden- en kleinbedrijf is de vraag naar krediet door de corona crisis groot .

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1