appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Radio Tour de France
Afbeelding

dinsdag 14 juli

De coronawet is onvoldoende aangepast

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

‘De eerste versie deugde van geen kant’, zei een ingewijde over het eerste concept van de coronanoodwet. Daarom heeft minister Hugo de Jonge ‘goed naar de samenleving geluisterd’ en een nieuwe wet laten ontwerpen die ‘niet zo gek veel meer lijkt’ op de conceptversie.

Onder andere is de corona-app uit het wetsvoorstel verdwenen en mag de politie ook niet zomaar bij mensen thuis achter de voordeur komen om te controleren of er wel 1,5-meter afstand wordt gehouden. 

De ministerraad heeft inmiddels ingestemd en de wet is naar de Tweede Kamer gestuurd. Maar gaan de aanpassingen wel ver genoeg? 

Nog steeds kan de minister onder ministeriële verantwoordelijkheid vergaande maatregelen afkondigen. En wat is precies die ‘veilige afstand houden’ waar over wordt geschreven?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1