appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
Afbeelding

vrijdag 10 juli

De werkdruk door de coronacrisis is ongezond hoog

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Bent u ook zo moe? En ervaart u meer werkstress dan ooit? Dan bent u niet de enige, want maar liefst een derde van alle werkenden geeft aan dat de werkdruk hoger is dan ooit. En dat ligt zonder twijfel aan de coronacrisis. Dat blijkt uit een onderzoek van vakvereniging CNV. 

De afgelopen tijd hebben veel mensen moeten thuiswerken en daardoor werden de grenzen tussen privé en werk nog vager. De kinderen moesten beziggehouden worden, de boodschappen gedaan en daar tussendoor moesten we online vergaderen en stukken schrijven. Daardoor zit nu dus ruim 10% van de werkenden tegen een burnout aan. 

De oplossing, aldus het CNV, zit in het verlagen van de werkdruk. Maar hoe kunnen we dat doen als er ook een economische recessie aan zit te komen?  

Ervaart u ook oververmoeidheid en werkstress? Wat zijn bij u de verschijnselen? En vindt u ook dat er zo snel mogelijk vanuit de werkgever of de overheid ingegrepen moet worden?  

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1