appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 9 juli

Rouwverlof moet beter geregeld worden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Mensen die een dierbare verliezen ervaren vaak problemen op hun werk. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond uitgevoerd in opdracht van vakbond CNV.

Iedereen gaat op zijn eigen manier om met het overlijden van een naaste.. De één wil zo snel mogelijk weer aan het werk en over tot de orde van de dag. De ander heeft tijd nodig om het verdriet te verwerken. Vooral begrip van de omgeving is dan belangrijk. Ook als het lang duurt. 

Volgens het CNV moet er bij werkgevers veel meer aandacht komen voor rouwende werknemers. Zo moeten ze niet meteen op een begrafenis vragen wanneer iemand weer aan het werk gaat en vindt de vakbond dat er een flexibel opneembaar rouwverlof moet komen van bijvoorbeeld twee weken. Nu verschilt de duur van rouwverlof per cao. 

Als je een dierbare hebt verloren, willen we graag weten hoe het voor je was om weer aan het werk te gaan. Was er voldoende begrip van de collega s en de werkgever voor je verdriet of had je meer tijd nodig en verflauwde de aandacht wel heel erg snel? Misschien ben je zelf wel werkgever en kun je vertellen hoe je omgaat met werknemers die in de rouw zijn. Waar zou je behoefte aan hebben als een geliefde wegvalt?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1