appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
Afbeelding

woensdag 8 juli

Het is een goed idee om mantelzorgers te betalen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Steeds meer zorgorganisaties gaan over tot betaling van mantelzorgers. Dat klinkt vreemd want mantelzorg door een familielid of een vriend is toch per definitie vrijwillig? Toch denken zorgbedrijven zoals Cicero in Zuid-Limburg dat een vergoeding van mantelzorgers uitkomst kan bieden.

Het gaat daarbij om een paar uur per week die vergoed worden. Vaak krijgen de mantelzorgers dan ongeveer 10 euro per uur. Volgens de zorgbedrijven gedijen de bewoners van verpleeghuizen bij de extra aandacht van hun familie en betalen zij vooral de inspanningen “die je niet kunt verwachten van mantelzorgers”. Tegenstanders van dit plan zeggen dat er op deze manier een officiële werkrelatie met bijbehorende rechten en plichten ontstaat.

Gaat dit plan de problemen in de zorg verlichten? Of moet mantelzorg hoe dan ook vrijwillig blijven?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1