appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kwesties
Afbeelding

dinsdag 7 juli

Facebook een schadevergoeding opleggen zal weinig uithalen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Facebook moet gebruikers in Nederland betalen voor het schenden van de privacy, vinden de Consumentenbond en Data Privacy Stichting.

Het verwijt is dat Facebook jarenlang privégegevens van gebruikers en hun Facebookvrienden verzamelden en deze zonder toestemming toegankelijk maakte voor adverteerders en appmakers.

Dit gaat om informatie als geslacht, leeftijd, woonplaats maar ook informatie over je Facebookvrienden en surfgedrag buiten het platform. Volgens de partijen zijn gebruikers misleid. "Zij wisten niet dat Facebook die informatie doorspeelde aan adverteerders en appmakers.”

Is een schadevergoeding het juiste middel om Facebook te straffen? Zeker nu het bedrijf ook last heeft van vertrekkende adverteerders, die het platform boycotten omdat het oogluikend racisme zou toestaan. Of is een mogelijke schadevergoeding voor een megabedrijf als Facebook een lachertje?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1