appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Reporter Radio
Afbeelding

vrijdag 3 juli

Het is goed dat Minister Schouten vasthoudt aan de veevoermaatregel

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Opnieuw een boerenprotest. Veel boeren zijn woedend dat minister Schouten van Landbouw hen wil verplichten minder eitwitrijk voedsel te geven aan hun dieren. Hierdoor zou er minder stikstof worden uitgestoten. Maar de boeren willen zelf bepalen wat voor veevoer ze aan hun dieren geven.

Vannacht nam de Tweede Kamer een motie aan om de plannen van Schouten opnieuw te laten doorrekenen. Maar de minister vindt dat te lang duren, want het stikstofprobleem moet worden opgelost, zodat er weer kan worden gebouwd in het land.  

Komen de boeren terecht in opstand tegen deze beperkende maatregel en moeten zij zelf gaan over hun dieren en bedrijfsvoering? Of is het terecht dat minister Schouten doorzet en voor gegarandeerde verlaging van de stikstofuitstoot gaat? 
 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1