appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kwesties
Afbeelding

donderdag 2 juli

De gemeentelijke belastingen moeten omhoog om de rekening van de coronacrisis te betalen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Wie draait op voor de kosten van de coronacrisis?  Het geschatte begrotingstekort loopt dit jaar als gevolg van de steunpakketten op tot een astronomisch bedrag van 68 miljard euro.

Maar de coronacrisis kost niet alleen het Rijk veel geld. Ook gemeenten verwachten grote tekorten. Utrecht, bijvoorbeeld, raamt de kosten van de coronacrisis op 85 tot 110  miljoen euro, en vraagt het rijk om extra geld.

Het is echter maar de vraag of de overheid alle kosten van de gemeenten willen dekken. In dat geval lijkt een verhoging van de gemeentelijke belastingen onvermijdelijk. Dat betekent bijvoorbeeld een verhoging van de ozb, de toeristenbelasting en de rioolheffing. 

Bent u bereid meer aan lokale belastingen te betalen om te kosten van de coronacrisis op te vangen? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan 
hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1