appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
Afbeelding

maandag 29 juni

Nederland moet ruimhartiger zijn met steun aan Curaçao, Aruba en Sint-Maarten

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het is maar de vraag hoeveel toeristen zin hebben in een vakantie op Aruba, Curaçao of Sint-Maarten. Met afstand de belangrijkste bron van inkomsten op de eilanden. 

Toeristen zijn vanaf deze week weer welkom, maar verschillende crises overspoelden de afgelopen maanden de eilanden. Orkaan raasde Irma langs, buurland Venezuela raakte in een diepe economische recessie en daar overheen kwam nog de coronacrisis – die zorgt voor zware economische klappen.  

Een aantal betrokken Nederlanders deden dit weekend een oproep: Nederland moet met ‘compassie en een warm hart enerzijds en koel verstand anderzijds’ nadenken over een steunpakket. 

Dat steunpakket van 370 miljoen euro ligt er. Maar daar zijn strenge voorwaarden aan verbonden. Zo moeten onder andere de salarissen van ambtenaren en bestuurders van overheidsbedrijven met 12,5 procent worden verlaagd. 

Is het terecht dat Nederland vasthoudt aan strenge voorwaarden voor steun? Of moet Nederland gehoor geven aan de noodkreet van de eilanden?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1