appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
Afbeelding

dinsdag 23 juni

Het is tijd voor een vrouwelijke premier

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Na Sigrid Kaag voor D66 kondigde vanochtend CDA-staatssecretaris Mona Keijzer ook aan een gooi te willen doen naar het lijsttrekkerschap van haar partij. Daarmee doen twee vrouwen een serieuze gooi naar niet alleen het leiderschap van hun partij, maar ook van Nederland.

Eigenlijk is het op zijn zachtst gezegd best verwonderlijk dat Nederland als progressief land nog nooit een vrouwelijke premier heeft gehad. Voor de nieuwe generatie is het van belang om te zien dat het hoogste ambt in ons land ook bekleed kan worden door een vrouw of iemand met andere culturele achtergrond.

Is het goed voor Nederland als we dit keer voor een vrouwelijke leider gaan? Of moet het niet uitmaken van welk geslacht de premier is?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1