appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
Afbeelding

maandag 22 juni

De overheid moet in deze tijd strenger zijn bij demonstraties

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het begon gisteren als een vreedzame, met bloemen versierde betoging tegen de corona-maatregelen, maar veranderde in een toneel van geweld tegen politie, waterkanonnen en 400 arrestaties. De demonstratie van Virus Waanzin werd gekaapt door onruststokers. 

En precies dát was één van de redenen dat de betoging aanvankelijk werd verboden. Burgemeester Remkes gedoogde gistermiddag alsnog, toen er tegen het verbod in mensen op het Malieveld verschenen. Maar deed hij daar goed aan? 

Wat vind jij: is het in deze tijd van beperkingen extra belangrijk om mensen een tegengeluid te gunnen? Of hebben openbare orde en volksgezondheid nog meer prioriteit dan anders?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1