appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
Afbeelding

vrijdag 19 juni

Zorgpersoneel moet vanaf nu beter beloond worden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De Sociaal Economische Raad (SER) slaat vandaag alarm: er dreigt een groot tekort aan personeel in de zorg. Daarom moet het kabinet nu ingrijpen. Op dit moment werken er 1,4 miljoen mensen in de zorg, maar volgens de SER zijn er in 2040 meer dan 2 miljoen zorgmedewerkers nodig. 

Deze week dienden PvdA en de SP nog een voorstel in om het zorgpersoneel beter te belonen. Dat komt vooralsnog niet door de Kamer. Maar we weten al jaren dat er een tekort aan zorgpersoneel is en zijn tal van onderzoeken verder. Tijdens de coronacrisis stond het hele land te klappen voor de zorg, maar toch lijkt er weinig structureel te veranderen om het werken in de zorg aantrekkelijker te maken. Is de tijd van alarm slaan en rapporten opstellen niet lang en breed voorbij?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1