appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
Afbeelding

donderdag 11 juni

Het verwijderen van omstreden standbeelden gaat te ver

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Op meerdere plekken in de wereld worden omstreden standbeelden van historische personen omver getrokken of verwijderd uit protest tegen racisme.  

In Amerika werd bijvoorbeeld een beeld van een zuidelijke generaal tijdens de burgeroorlog van zijn sokkel getrokken. In de Engelse stad Bristol werd het beeld van een omstreden figuur in de rivier gegooid. En in België was het ook raak. Daar werd een beeld van koning Leopold II beschadigd en vervolgens verwijderd.

Is het begrijpelijk dat dit soort standbeelden verwijderd worden? Of is het niet gepast om zulke beelden langs de meetlat van de huidige maatschappij te leggen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1