appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 10 juni

Nu met zijn allen in het vliegtuig stappen is onverantwoord

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Horeca, theaters en de openbaar-vervoermaatschappijen wringen zich in allerlei bochten om aan de anderhalve meter afstand regels te voldoen. De luchtvaartsector hoeft dat voorlopig niet.

Op 15 juni gaan er weer meer grenzen open en zal er meer gevlogen worden. Dit terwijl er geen advies gegeven is door het Outbreak Management Team of het RIVM over het besmettingsgevaar in vliegtuigen. De Kamer vraagt nu met een motie om wetenschappelijk onderzoek naar de corona-veiligheid in het luchtverkeer. Volgens reisorganisatie Corendon is het economisch onhaalbaar om vluchten uit te voeren waarbij afstandsmaatregelen worden gehandhaafd. Anderzijds lijkt het of de luchtfilters de lucht virusvrij kunnen krijgen in de cabine. 

Is de luchtvaartsector van zo’n groot belang dat we hier extra risico voor willen lopen? Of is het onbegrijpelijk en inconsequent dat er een uitzondering wordt gemaakt voor deze sector?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1