appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
Afbeelding

dinsdag 9 juni

Het kabinet moet het stikstofplan van Remkes overnemen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Gisteren presenteerde Johan Remkes, de voorzitter van het Adviescollege Stikstofproblematiek zijn vierde en laatste advies aan het kabinet getiteld "Niet alles kan Overal".

De kritiek is helder van Remkes, de plannen van Rutte III zijn te vrijblijvend en dus moeten er strengere regels komen. "Het gaat niet om een inspanningsverplichting, maar om een resultaatverplichting", aldus Remkes. 

Conclusie van zijn advies is dat een halvering van de stikstofuitstoot in 2030 noodzakelijk is, willen we onze natuurgebieden behouden. Om dat te bereiken kunnen we niet volstaan met simpele maatregelen als snelheidsverlaging naar 100km per uur, maar zijn meer drastische maatregelen nodig. De grootste vervuiler is de landbouw en juist in deze sector moet volgens Remkes een omwenteling plaatsvinden. 

Natuurorganisaties trekken al jaren aan de bel en het is nu aan de politiek om dit advies zo snel mogelijk over te nemen, anders redden we het niet in ons kleine, te vervuilde landje. Of moet het kabinet vasthouden aan de eigen lijn en ambities en streven naar een reductie van 26 procent in 10 jaar tijd?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1