appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 8 juni

We moeten weer alert worden op de anderhalvemeterregel

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

We mogen alweer een week het terras weer op en in grotere groepen samen komen. Maar we moeten wél anderhalve meter afstand houden en dat lijkt toch best lastig. Het is zelfs niet overal mogelijk. 

In het openbaar vervoer wordt de anderhalve meter niet gehandhaafd, als we straks weer in het vliegtuig plaatsnemen is het zelfs niet nodig. De touringcarbedrijven vinden dat oneerlijk en hebben besloten tegen de regels in ook meer dan 30 mensen te gaan vervoeren, óók als daarbij niet genoeg afstand gehouden kan worden. 

Maar wat is het gevaar als we deze coronamaatregel steeds meer los gaan laten? Dat er een tweede golf van het coronavirus aankomt is niet uitgesloten. Moeten de economische belangen voorgaan of nemen we daarmee te veel risico?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1