appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 5 juni

De Hema moet ook staatssteun krijgen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Winkelketen Hema is mede door de coronacrisis in zwaar weer terecht gekomen en dat is ook de overheid niet ontgaan. Volgens Het Financieele Dagblad zou het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat aan tafel zitten bij de gesprekken over de redding van Hema. De winkelketen heeft in Nederland 9500 mensen in dienst verdeelt over 550 filialen. 

Maar ook voor de Coronacrisis zat de Hema al in zwaar weer. En anders dan KLM en scheepsbouwer IHC wordt de Hema niet per se aangemerkt als vitaal bedrijf. Toch is het faillissement van de winkelketen desastreus voor alle werknemers. En het betekent ook een kaalslag voor de Nederlandse binnensteden. Bovendien is de Hema een Nederlands icoon.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1