appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
Afbeelding

donderdag 4 juni

Het kabinet heeft de coronacrisis tot nu toe goed aangepakt

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Premier Rutte kondigde gisteren wéér een versoepeling aan. Vanaf 15 juni mogen we weer in Europa met vakantie.

Die mededeling is de zoveelste in een rijtje versoepelingen; al eerder mochten we weer naar de kapper en gingen de scholen (deels) weer open. Sinds maandag mogen we weer naar het terras, het museum, de bioscoop.

Tijdens het begin van de ‘intelligente lockdown’, half maart, was er veel kritiek op de rigoureuze maatregelen. Was het nou echt nodig om de scholen te sluiten, de economie van een klif te duwen? In Zweden; dáár pakte men het pas goed aan. Het openbare leven bleef zo goed als open. Nu vindt men in Zweden dat ze het helemaal niet zo goed aangepakt hebben.

Hetzelfde geldt voor het Verenigd Koninkrijk, waar premier Boris Johnson covid-19 in eerste instantie onderschatte. Terwijl in beide landen de situatie nog kritiek is, kan Nederland – samen met andere Europese landen – langzaam weer ademhalen.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1