appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 3 juni

Racisme moet nu echt besproken worden in Nederland

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Deze hele week zijn erin Nederlandse steden demonstraties tegen racisme. De aanleiding is de dood van George Floyd een zwarte man die door politiegeweld om het leven kwam.

Ondanks deze demonstraties lijkt het in Nederland alleen te gaan over de schending van de corona-regels en wat de burgemeester niet goed gedaan zou hebben. Het werkelijke thema –racisme- komt niet meer aan bod. Ook tijdens het debat in de Tweede Kamer werd het gisteren niet besproken. Heeft Nederland te maken met een probleem waar voor weggekeken wordt? Of is racisme een thema dat meer dan genoeg op de agenda staat? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1