appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
Afbeelding

dinsdag 2 juni

Het laten doorgaan van de demonstratie op de Dam was een grote fout

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Op de Dam in Amsterdam kwamen gisteren zo’n 5000 mensen samen bij een demonstratie ingegeven door de fataal afgelopen arrestatie van de zwarte Amerikaan George Floyd.

Volgens de organisatoren van de demonstratie doet de dood van Floyd ‘denken aan soortgelijke gebeurtenissen op eigen bodem’ en gaven mensen daarom ook massaal gehoor aan de oproep om naar de Dam te komen.
 
Maar ondanks dat de demonstratie vreedzaam verliep werd de 1,5 meterregel alleen al door het aantal demonstranten, onmogelijk. En precies hierover is er inmiddels veel woede ontstaan. Had burgemeester Halsema van Amsterdam moeten ingrijpen toen bleek dat er meer demonstranten dan verwacht zich verzamelden op de Dam? Is er een te groot gezondheidsrisico genomen om het recht op demonstratie te laten zegevieren?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1