appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 29 mei

We moeten dit jaar op vakantie in eigen land

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Na ruim twee maanden van ‘intelligente lockdown’ kijken veel Nederlanders smachtend uit naar hun zomervakantie. Lang leek het erop dat een vakantie in het buiteland dit jaar uitgesloten was maar niets blijkt minder waar. Gisteren kondigde vakantieland Frankrijk aan deze zomer toch de deuren te openen voor toeristen. Eerder liet Spanje ook al weten met smart uit te kijken naar zomergasten. Kortom: Europa opent langzaam weer de deuren voor toeristen. 

Is het terecht dat iedereen zelf mag bepalen waar hij of zij naartoe gaat deze zomer? Hebben we dit uitje simpelweg verdient nu het coronavirus in Nederland onder controle lijkt? Of is het onverstandig als we straks in de zomervakantie massaal in het buitenland op vakantie gaan? En is het niet beter om in Nederland op vakantie te gaan zodat we de lokale economie ook spekken? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1