appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
Afbeelding

woensdag 27 mei

Er gaat nu echt iets veranderen in Suriname

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Wanneer de officiële uitslag van de Surinaamse parlementsverkiezingen bekend wordt is nog onduidelijk, maar de oppositiepartij VHP van Chan Santokhi stevent af op een grote verkiezingswinst.

Met 80 procent van de stemmen geteld, staat de VHP op 20 zetels in het parlement, de NDP - partij van president Desi Bouterse - zakt van 26 naar 16 zetels.  

NDP van Bouterse lijkt te worden afgerekend op het beleid van de afgelopen jaren en Santokhi en zijn aanhang vieren al feest.  

Sommige Surinaamse burgers zijn blij verrast met het voorlopige resultaat. Wie de president moet worden nu, dat kan niemand nog zeggen. Maar er breken mogelijk nieuwe tijden aan voor Suriname.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1