appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 25 mei

Het kabinet moet extra geld uittrekken voor Afrika

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Er is een politiek gevecht in de coalitie begonnen over hulp aan Afrika in deze coronatijd. D66 en ChristenUnie willen meer geld voor ontwikkelingssamenwerking. Het CDA sluit dat niet uit, maar de VVD wil geen extra geld geven.  

Aanleiding voor het gesteggel is het advies dat de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) gaf op 11 mei om 1 miljard euro vrij te maken om Afrika te helpen de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.  

Moet er extra geld naar Afrika? Want de crisis is in eigen land niet voorbij zolang ze elders op de wereld voortwoekert. Of hebben wij het geld ook hard nodig en moeten we de hand op de knip houden? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1