appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
Afbeelding

vrijdag 22 mei

Nederlanders hebben te weinig zelfdiscipline

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Gisteren was de eerste echte zomerdag en daarop besloten Nederlanders er massaal op uit te trekken. Het gevolg: volle stranden, drukte in de parken en een ware uittocht naar natuurgebieden.

En dat terwijl het credo van het kabinet nog steeds luidt: drukte vermijden en 1,5 meter afstand houden. Voorzitter van het Veiligheidsberaad, Hubert Bruls, benadrukte daarom gisteren al dat, mocht deze drukke zomerse dag een voorbode zijn van ons gedrag in de buitenruimte, er ons een zomer vol beperkingen wacht. Dit alles om de verspreiding van het coronavirus te beperken.
 
Kunnen we inderdaad niet omgaan met onze beperkte vrijheden op het moment dat het mooi weer wordt? Is het goed dat in de zomer de regels mogelijk strenger worden zodat mensen zich dan wél aan de regels houden? Of is het kinderachtig om de teugels weer strakker aan te trekken? En wordt er al te veel gevraagd van mensen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1