appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
Afbeelding

donderdag 21 mei

Het nieuwe steunpakket geeft het bedrijfsleven de lucht die nodig is

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Nog geen week nadat het eerste steunpakket door de overheid op tafel was gelegd, was iedereen het er al over eens dat er nog minstens een moest komen. Gisteren werd die gepresenteerd.

Er is 13 miljard euro beschikbaar, de ontslagboete is niet meer van toepassing en de meeste regelingen zijn met een kleine aanpassing verlengd.

Tegelijkertijd zeggen de ministers erbij rekening te houden met faillissementen en ontslagen. Terwijl de bedoeling juist is om zoveel mogelijk mensen hun baan te laten houden. En er wordt benadrukt dat de economie zich moet gaan aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. 

Toch zeggen veel experts dat het aantal mensen zonder baan veel hoger zijn geweest als de overheid niet bedrijven en ondernemers te hulp zou schieten. Had er meer moeten gebeuren? Of moet het bedrijfsleven zichzelf maar redden? We horen het graag van u.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1