appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
Afbeelding

maandag 18 mei

Het opengaan van middelbare scholen moet voor alle leerlingen gelden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Op 2 juni gaan de middelbare scholen weer open en dat plaatst schoolbesturen voor moeilijke keuzes. Want om de door het kabinet opgedragen 1,5-metermaatregel te kunnen handhaven moeten de schoolbesturen bepalen wie er wel en wie niet naar school mogen komen.

Kwetsbare leerlingen mogen wel voor de zomer terugkeren naar school maar andere leerlingen mogen alleen nog langskomen voor mentorgesprekken, blijkt uit een rondgang van Trouw onder in totaal 141 middelbare scholen.
 
Maar mag er op deze manier onderscheid worden gemaakt tussen ‘kwetsbare’ en ‘sterke’ leerlingen? Kan de kwaliteit van onderwijs nog wel worden gewaarborgd als leerlingen niet meer naar school mogen komen? En raken deze leerlingen niet totaal geïsoleerd als ze hun vrienden en vriendinnen ook niet meer zien? Of kunnen schoolbesturen simpelweg niet anders en is dit simpelweg het gevolg van de 1,5 metermaatregel?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1