appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Dag
Afbeelding

maandag 11 mei

In het nieuwe steunpakket moet de ontslagboete blijven gelden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het is een slechte ontwikkeling als bedrijven staatssteun kunnen krijgen zonder dat er een boete is voor ontslag. Dat zegt Zakaria Boufangacha, arbeidsvoorwaardencoördinator bij FNV.

Boufangacha reageert hiermee op het tweede steunpakket voor bedrijven dat eraan komt, waarbij de ontslagboete wordt geschrapt. Zo kunnen bedrijven subsidie aanvragen voor lonen, maar de subsidie voor andere doelen gebruiken en alsnog mensen ontslaan. 

Is het terecht dat ontslagen met het schrappen van de boete makkelijker wordt gemaakt zodat bedrijven in zwaar weer kunnen overleven? Of is het verdwijnen van de ontslagboete een slechte zaak omdat er zo massaontslagen dreigen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1