appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
Afbeelding

vrijdag 8 mei

De huur verhogen in coronatijd is asociaal

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De huren van veel woningen gaan toch omhoog, ondanks een oproep van huurdersorganisaties omdat niet te doen vanwege de coronacrisis.

Door die crisis verwachten veel huurders namelijk een inkomensdaling; de belangenvereniging van institutionele beleggers adviseerde voor een beperkte verhoging die iets hoger ligt dan de inflatie. Ook de politiek is er mee bezig: de Eerste Kamer nam een motie aan die een huurstop mogelijk maakt. In de Tweede Kamer haalde een soortgelijke motie het net niet. Minister Ollongren lijkt niets te zien in een bevriezing van alle huren.

Is het logisch dat ook verhuurders zich bescheiden opstellen in deze crisis en daarom de huren niet verhogen? Of is het het goed recht van een vastgoedbezitter om de huur binnen de wet te verhogen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1