appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
Afbeelding

woensdag 6 mei

Maatschappelijke druk moet niet leidend zijn bij de versoepeling van de maatregelen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De maatschappelijke druk op het kabinet om de coronamaatregelen te versoepelen groeit. Uit gelekte documenten blijkt dat premier Mark Rutte en vicepremier Hugo de Jonge vanavond een zogenoemd ‘spoorboekje’ gaan presenteren met daarin verschillende verruimingen op de korte termijn. 

Eerder besloot het kabinet de scholen te sluiten onder maatschappelijke druk, maar die gaan weer open. Onduidelijk is wat de gevolgen zijn geweest van deze beslissing, zowel economisch als maatschappelijk.

Is het verruimen van die maatregelen daarom nu wel verstandig? Daar zijn niet alle experts het over eens. Want is er bijvoorbeeld voldoende capaciteit om te testen en traceren? En is het niet verstandiger om nog even vol te houden en de besmettingen nog verder onder controle te krijgen? De ic-capaciteit lijkt op dit moment onder controle.

Of is de huidige lockdown niet meer houdbaar en is de economische en maatschappelijke schade straks niet meer te overzien?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1