appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
Afbeelding

vrijdag 1 mei

Om bedrijven overeind te houden moeten werknemers bereid zijn in te leveren

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Op de Dag van de Arbeid gaan we het hebben over werknemers. Want zouden die niet ook een deel van de lasten van de coronacrisis moeten dragen?  

Veel bedrijven zien grote delen van hun inkomsten wegvallen en hebben moeite om overeind te blijven. Bij Talpa worden werknemers verplicht om vakantiedagen op te nemen en bij verzekeringsmakelaar Aon is aan het personeel gevraagd om 20 procent in te leveren zodat niemand ontslagen hoeft te worden. Zou u bereid zijn zo’n offer te brengen? En mogen werkgevers in deze bijzondere tijden het arbeidsrecht een beetje oprekken. 

Of is het niet eerlijk om dat van mensen te vragen? Veel werknemers hebben het immers niet zo breed dat ze een deel van hun inkomsten kunnen missen. Het inleveren van salaris is een paardenmiddel. Je kan ook denken aan het vrijwillig opnemen van vakantiedagen of het uitstellen van uitbetalen van vakantiegeld.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1