appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Bureau Buitenland
Afbeelding

donderdag 30 april

Het is onverantwoord dat steeds meer mensen eropuit trekken

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Rijen voor de Ikea, rijen voor de Bijenkorf. Deze winkels zijn weer open en hebben meteen veel klandizie. De binnensteden trekken weer steeds meer publiek.

Het is – mits die anderhalve meter afstand in acht wordt genomen - niet tegen de regels, maar ook niet in het algemeen belang. ‘Iedereen doet wel vreselijk zijn best om zich te houden aan de anderhalvemetermaatregel maar het is niet allemaal zonder risico’, constateerde premier Rutte gisteren. ‘We zijn de maatregelen aan het verrommelen’, zei hij.  

Is het prima dat mensen voor hun plezier de deur uitgaan, als ze zich maar aan de regels houden? Of is het belangrijk dat de kans op contact nog steeds zo veel mogelijk wordt vermeden en moet iedereen zijn verantwoordelijkheid nemen om het virus onder controle te houden?

Op welke manier hebt u ‘verrommeld’ en bent u soepel met de beperkingen omgegaan? Hoe strikt bent u in de naleving? We horen het graag!

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1