appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Dag
Afbeelding

woensdag 29 april

Het CDA kan prima samenwerken met Forum voor Democratie in Noord-Brabant

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Vandaag moet er antwoord komen op de vraag of het CDA-leden in Brabant een samenwerking met Forum voor Democratie zien zitten. De zaak ligt binnen de partij gevoelig omdat op de achtergrond ook de landelijke verkiezingen van volgend jaar spelen.

Er is op provinciaal niveau een principeakkoord gesloten. De inhoud van dat akkoord is nog niet bekend gemaakt. Eerst mogen de leden in Noord-Brabant zich uitspreken over de samenwerking. Om 12.00 sluit een raadpleging onder 1100 leden. Die kunnen niet inhoudelijk de voorstellen beoordelen, maar moeten uitspreken of ze uit principe voor of tegen samenwerking zijn met de partij van Thierry Baudet. 

Enkele CDA-leden, waaronder oud-minister Hirsch Ballin hebben zich uitgesproken tegen een samenwerking. Ook is er kritiek op de vraagstelling in de raadpleging. Die zou suggestief zijn. Op de achtergrond speelt ook nog eens dat Thierry Baudet onlangs bij GeenStijl heeft gezegd dat het CDA bezig is met ‘de vernietiging van Nederland.’

Aan de andere kant. Baudet zit niet zelf in de Provinciale Staten en de Brabantse politici hebben blijkbaar prima afspraken kunnen maken met elkaar over de regionale thema’s. Waarom zou je daar bij voorbaat tegen moeten zijn?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1