appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Dag
Afbeelding

dinsdag 28 april

De miljardensteun aan KLM moet in Nederland blijven

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

KLM-Air France verkeert in zwaar weer. Minister Hoekstra heeft inmiddels aangekondigd dat het kabinet bereid is om 2 tot 4 miljard euro staatsteun te geven aan KLM, de Nederlandse tak van de luchtvaartmaatschappij. Maar een deel van de Tweede Kamer vreest dat het geld in Franse zakken beland als het eenmaal is overgemaakt. KLM is immers ondergeschikt aan het Franse moederconcern Air France-KLM.

Moet onze regering keiharde afspraken met de Fransen maken dat de miljardensteun uitsluitend naar de Nederlandse tak van de luchtvaartmaatschappij gaat? Of moet Nederland accepteren dat de miljardensteun uiteindelijk ten goede komt aan het gehele concern en dus ook de verliesgevend Franse tak?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1