appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
Afbeelding

vrijdag 24 april

Nederland moet de tientallen vluchtelingenkinderen uit de Griekse kampen hier naartoe halen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Vandaag wordt in de ministerraad het voorstel van staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Asielzaken besproken waarin enkele tientallen kinderen uit vluchtelingenkampen op Griekse eilanden op het Griekse vasteland moeten worden opgevangen. 

Broekers-Knol wil hiermee tegemoetkomen aan de oproep van politici, organisaties, gemeenten en kerken om vluchtelingenkinderen zonder familie op te nemen. Dit omdat de situatie in Griekse vluchtelingenkampen rampzalig zou worden als het coronavirus ook in de kampen zou uitbreken. 
Naast opvang op het vasteland, zou Broekers-Knol ook van plan zijn om Griekenland te helpen met het opzetten van een voogdijsysteem naar Nederlands model. Kinderen kunnen dan bij Griekse pleegouders ondergebracht worden. Heeft Nederland met dit voorstel eindelijk een structurele oplossing gevonden voor deze langslepende kwestie? Is het goed dat Nederland meehelpt om deze vluchtelingenkinderen een betere toekomst te bieden? Of helpt Nederland deze vluchtelingenkinderen van de regen in de drup? En zouden ze beter af zijn als we ze naar Nederland zouden halen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1