appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
Afbeelding

dinsdag 21 april

Het kabinet doet er goed aan de coronamaatregelen als eerste voor jongeren te versoepelen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Opstandige pubers houden het thuis bij hun ouders niet meer uit, de parken in het land stromen vol jongeren op zonnige dagen. De handhaving van de coronamaatregelen bij jongeren begint een probleem te worden. Dat gaf burgemeester Bruls van Nijmegen aan. Hij is ook voorzitter van het landelijke veiligheidsberaad.  

Minister Grapperhaus (Veiligheid) overweegt daarom de gedragsregels specifiek voor jongeren aan te passen. Hij liet dat gisteren weten na een bijeenkomst met de voorzitters van de veiligheidsregio’s. ‘We gaan goed kijken wat we binnen de begrenzing precies kunnen doen om het een beetje draaglijker te maken.’  
Hebben jongeren die stip aan de horizon nodig, zoals Bruls aangaf? En moet premier Rutte luisteren naar de veiligheidsregio’s en vanavond aankondigen dat hij de coronaregels voor de jeugd gaat versoepelen? Of hebben jongeren helemaal geen recht op een uitzonderingspositie en moet er gewoon strikter gehandhaafd worden?  

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1