appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 17 april

Vraag: Wat zou u premier Rutte mee willen geven?

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Vandaag geen stelling, maar een vraag.

Aankomende dinsdag horen we hoe Nederland verder de coronacrisis gaat aanpakken. Hoe lang blijven de maatregelen nog van kracht? En op welke manier en wanneer kunnen we afschalen?  

In de persconferentie van dinsdag hoorden we premier Rutte al zeggen dat ‘het loket niet in een keer open gaat.’ en gisteren zei Rutte in het debat dat hij nog niet optimistisch is. Ondertussen zijn er belangengroepen die zich al roeren. De tandartsen willen weer beginnen, de helft van de schoolleiders vindt opening na de meivakantie te vroeg en de horeca zegt nu al amper te kunnen werken met anderhalve meter afstand.

Onder welke voorwaarden kunnen de scholen en terrassen wat u betreft weer open? Welk onderwerp wilt u nog op de agenda hebben?

In tijden die we als samenleving nog nooit hebben meegemaakt is het voor Rutte en de regering lastig in te schatten wat de beste strategie is.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1