appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 15 april

Alleen met een gezamenlijke Europese aanpak krijgen we de economie weer snel aan de praat

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het Internationaal Monetair Fonds komt met een donkere prognose voor de wereldeconomie.

De cijfers liegen er niet om: de Amerikaanse economie krimpt vanwege de coronacrisis met 5,9 procent, de Europese met 7,5 procent. Ook Nederland krijgt een harde klap te verwerken met eveneens een verlies van 7,5 procent.

Daarom is internationale coördinatie en samenwerking essentieel, zegt het IMF. Ook de Europese Commissie pleit voor betere coördinatie, met het oog op het afbouwen van de lockdown. ‘Lidstaten zouden op z’n minst elkaar en ons tijdig kunnen informeren voordat ze maatregelen opheffen’, meldt een uitgelekt stuk. Vandaag presenteert de commissie een voorstel voor een exitstrategie. Kortom, op alle fronten is samenwerking het devies.

Heeft u vertrouwen in Europa wat betreft de aanpak van de coronacrisis? Of lijkt het u beter dat elk land nu eerst voor zichzelf kiest?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1