appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 14 april

De situatie in de thuis- en verpleegzorg is onaanvaardbaar

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De zwaksten in de samenleving mogen geen bezoek meer krijgen vanwege de uitbraak van het coronavirus, maar ondertussen was op 1 april al in 40 procent van de verpleeghuizen corona vastgesteld. Ook in de thuiszorg zijn er problemen. Een bestuurder zegt vandaag in NRC dat zorgverleners de grootste besmettingshaard worden van corona.

Het personeel doet stinkend hun best, maar er zijn niet overal voldoende beschermingsmiddelen. Bovendien is er de vrees dat ze onbedoeld het virus mee naar binnen nemen.  

Door de toegenomen testcapaciteit worden zorgmedewerkers nu meer getest op het coronavirus, maar ons bereiken signalen dat zorginstellingen dat niet altijd doen uit angst dat personeel zich meer ziek gaat melden.

Gaat het bij u of bij uw ouders in het verpleeghuis of met de thuiszorg goed? Of herkent u de verhalen die de laatste dagen steeds meer in de media verschijnen? We horen het graag.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1