appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
Afbeelding

vrijdag 10 april

Het kabinet moet nu alles op alles zetten om de culturele sector te redden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Dat het coronavirus veel sectoren in Nederland grote financiële schade toebrengt is inmiddels bekend. Maar waar het kabinet veel oog heeft om vliegtuigmaatschappij Air France-KLM met een miljardensteun te redden, komt de kunstsector er bekaaid vanaf.

De culturele wereld verliest 969 miljoen euro aan omzet tot 1 juni. Dit in een sector waar de financiële middelen al beperkt waren. De kunstwereld roept daarom het kabinet op snel met financiële maatregelen te komen om de sector te redden.  
 
Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven heeft wel maatregelen aangekondigd om de sector tegemoet te komen. Zo blijven subsidies doorlopen en is de huur voor rijksmusea met drie maanden opgeschort. Maar is dat genoeg om de culturele sector te helpen? Is een speciaal steunfonds voor de kunstsector niet de enige manier om de sector te redden? Of kunnen we niet iedere sector ondersteunen die getroffen is door het coronavirus? En moet de kunstsector zelf creatiever zijn om de eigen sector overeind te houden?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1