appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 9 april

Het is zeer zorgwekkend dat duizenden leerlingen nu uit beeld zijn

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Ruim 5000 kwetsbare leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs zijn van de radar verdwenen sinds de sluiting van de scholen. Leerkrachten krijgen geen contact, op mails en telefoontjes wordt niet gereageerd.

Volgens de Algemene Vereniging van Schoolleiders gaat het onder anderen om ouders die slecht Nederlands spreken of om arbeidsmigranten die zijn teruggekeerd naar hun land van herkomst, bijvoorbeeld Polen of Bulgarije. Eerder stelde de PO Raad dat alleen al in het basisonderwijs 7000 leerlingen uit beeld zijn. Berichten om buikpijn van te krijgen. Zeker als je erbij optelt dat de Kindertelefoon veel meer telefoontjes krijgt sinds de coronacrisis. Stichting Veilig Thuis meldt dat huiselijk geweld zal toenemen. 

Een belangrijke vraag hierbij: Wat kun je nou doen als je vermoedt dat een klasgenoot van jouw kind het moeilijk heeft? Bellen? Dat voelt al gauw als vervelende bemoeizucht, maar niets doen voelt ook niet goed. Wat is volgens u de beste aanpak? Of herkent u dit dilemma?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1