appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 6 april

We moeten weer meer oog hebben voor de economie in de coronacrisis

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Nu het merendeel van de Nederlanders zich met resultaat lijkt te houden aan de door de overheid opgelegde maatregelen, de intelligente lockdown, om de corona epidemie te bedwingen roepen ondernemers nu op om na de meivakantie de economie weer langzaam op te starten.

Die oproep deed Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, gisteren in WNL op Zondag. Volgens de Boer moet het kabinet nadenken over een verantwoorde manier om horeca, winkels en andere bedrijven op korte termijn weer te openen.

Maar komt de oproep van ondernemers niet te vroeg? Het virus verspreid zich nog steeds onder een groot deel van de Nederlanders. En zorg je er niet voor, wanneer je de teugels laat vieren, dat je alle tot nu toe positieve resultaten tenietdoet?
Of moeten we juist meer oog hebben voor de economische gevolgen op de lange termijn dan ons ‘aleen’ te focussen op het redden van levens. En betekent het langzaam weer openstellen van de economie niet direct dat er meer mensen besmet raken?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1